Yoast SEO Plugin Index of Noindex?

door | okt 5, 2018 | Blog

De Yoast WordPress SEO Plugin wordt dan ook gebruikt door miljoenen webmasters om de online marketing voor zoekmachines te begeleiden. Helaas heeft de plug-in ook ernstige tekortkomingen die nog niet zo lang geleden vele websites in de problemen hebben gebracht. In de update zat een bug.

Yoast kan waardevolle linkjuice verspillen (via nofolllow-links), noindex-delen van een site die moeten worden geïndexeerd en daardoor mogelijk verkeer via Google kan verminderen.

Moet je Yoast niet gebruiken dan?

Ja en nee. Als je weet wat je doet dan is het bruikbaar maar als je niet echt op de hoogte bent van linkjuice, nofollow links dan is het oppassen geblazen. Er is. of beter gezegd er was een speciaal gemaakte plugin van Stallion die je hielp de Yoast plugin op de juiste manier te configureren. Ikzelf gebruik de plugin alleen voor websites die niet heel belangrijk zijn of niet veel SEO mogelijkheden nodig hebben.

Wat doet een SEO plugin nou precies.

Een SEO plugin geeft je de mogelijkheid om vanaf een centraal punt alle belangrijke onderdelen te configureren. Dat zijn Titels en Metas voor Posts, pagina’s Taxonomies als categorien en tags. Maar ook Auteur archives, datum archives enz. Die kun je allemaal met een SEO plugin als Yoast op index of noindex zetten.

Noindex verspilt linkjuice?

Ja dat klopt. No index is gebasseerd op canonical URL’s welke de koppeling herstelt van de link juice. Met noindex robot meta tags raak je dat link voordeel dus kwijt. Noindex kan ook worden gebruikt om link juice te concentreren naar de eerste categorie pagina, tags en alle belangrijke WP archives. En ook de eerste pagina van comments in een post en statische pagina’s.

Je moet het allemaal maar weten. Vandaar dat je met Yoast veel link power kwijt kunt raken wanneer je deze verkeerd instelt. En dat gebeurd al snel omdat de standaard instellingen van Yoast verkeerd staan. Noindex of index scheelt heel veel in je rankings mogelijkheden.

Yoast laten instellen door ons?

Ja dat is zeker een optie. Want als je yoast verkeerd hebt ingevuld is dat zonde van al je andere werkzaamheden die je hebt verricht aan je website.
Vraag hier een offerte bij ons aan.