Wat je moet weten over Linkbuilden

door | aug 11, 2016 | Blog | 0 Reacties

Linkbuilden is een vak apart. Je linkbuilding uitbesteden is wel verstandig. Toch kan het handig zijn als je jezelf in de materie verdiept.

linkbuilden moet passen

Kijk wel uit dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Linkbuilden is namelijk een weg vol met kleine en grote gaten.

Linkbuilden is een vak apart.

Alhoewel linkbuilden een specialisme is willen we je graag op weg helpen met een aantal basis-voorwaarden die je nodig hebt om je website wat verder te laten ranken in Google.

Met deze SEO tips kun je gaan beginnen met je website wat meer google vriendelijk te maken.

Zorg dat je backlink de lading dekt.

Google wil graag weten waar je link over gaat. Hoe simpeler hoe beter want als het zoekwoord, waar je op gevonden wilt worden, duidelijk is voor de zoekmachines komt dat zoekwoord ook in de juiste archief lade terecht.

Voorbeeld:

Als je een cd duplicatie bedrijf hebt en je wilt een link met een klein stukje tekst op een andere website plaatsen dan kun je dit het beste op deze manier doen:

“Laat je cd persen bij Rabbitduplicators.”

Rabbitduplicators is een cd perserij dus de link komt onder het zoekwoord “cd persen”.

De voornaamste reden dat veel bedrijven linkbuilding uitbesteden, is dat er niet alleen gebruik wordt gemaakt van zoekwoorden met links maar ook wordt er gekeken wat voor links.

Je kunt niet alleen maar het zoekwoord cd persen gebruiken omdat Google dat als spam zal gaan zien.

Tips voor Linkbuilden

Zorg er ook voor dat bij een banner of product foto je zoekwoord in de zogeheten alt-tekst (alternatieve tekst) komt te staan zoals boven in dit voorbeeld.

Goedkoop is duurkoop

Wat je beter niet kunt doen is je backlinks laten maken door een bedrijf die duizenden backlinks aanbiedt. Meestal zijn dat links vanuit websites die bij Google niet goed aangeschreven staan.

Een professioneel SEO instappakket houdt in dat je hooguit een paar goede kwalitatief hoogwaardige backlinks van een actieve website per maand krijgt.  

Spam links

Spammy backlinks werken niet in je voordeel omdat bij google en andere zoekmachines deze bedrijven en hun backlinks niet positief te boek staan.

Dat houdt in dat de kans zeer groot is dat je website door google wordt gepenalized en je ergens op pagina 10 komt te staan of gewoon niet meer voorkomt.

Beter is het om relevante backlinks te maken op websites die redelijk of volledig overeenkomen met de branche waar in je zelf zit.

Kom je er niet uit of heb je gewoon geen affiniteit met linkbuilding klik dan hier op onze linkbuildings pagina waar je uit verschillende SEO pakketten kunt kiezen.

0 reacties