Kwalitatieve Backlinks: Ontdek hoe je kwalitatieve backlinks krijgt!

door | mei 9, 2023 | Blog

De ultieme gids voor kwalitatieve backlinks: wat je moet weten en hoe je ze krijgt. In de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn kwalitatieve backlinks cruciaal voor het succes van een website. Maar wat zijn backlinks en hoe zorgen ze voor een betere positie in de zoekresultaten? In deze uitgebreide gids behandelen we alles wat men moet weten over kwalitatieve backlinks verzamelen en delen we enkele tips voor het verzamelen van waardevolle links.

Kwalitatieve Backlinks

Wat is een backlink?

Een backlink, ook wel inkomende link genoemd, is een link die afkomstig is van een andere website en naar jouw site verwijst. Backlinks zijn belangrijk voor SEO, omdat zoekmachines zoals Google deze gebruiken als indicator voor de relevantie en autoriteit van een website. Websites met veel kwalitatieve backlinks worden als betrouwbaarder en waardevoller beschouwd, wat kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten.

Wat zijn kwalitatieve backlinks en hoe onderscheiden ze zich van andere links?

Dit zijn links die afkomstig zijn van betrouwbare, relevante en autoritaire websites. Ze hebben meer invloed op je ranking dan links van minder betrouwbare of irrelevante sites. Enkele kenmerken zijn:

 • De link komt van een website met een hoge domeinautoriteit (DA) of pagina-autoriteit (PA).
 • De link is contextueel en relevant voor de content op jouw website.
 • De link is “do-follow”, wat betekent dat zoekmachines deze volgen en de waarde ervan meenemen in hun algoritmes.

Hoe belangrijk is linkbuilding voor SEO-strategie?

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van een succesvolle SEO-strategie, omdat het helpt om de zichtbaarheid en autoriteit van de website te vergroten. Het kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten, wat op zijn beurt kan resulteren in meer verkeer en potentiële klanten. Daarom is het belangrijk om tijd en moeite te investeren in het verzamelen van backlinks bij linkbuilding.

Tips voor kwalitatieve backlinks verzamelen

Er zijn verschillende manieren om diverse soorten backlinks te verzamelen. Hier zijn enkele tips bij het verkrijgen van waardevolle links:

 • Creëer waardevolle en unieke content: Zorg ervoor dat content van hoge kwaliteit is die relevant, informatief en aantrekkelijk is voor de doelgroep. Dit vergroot de kans dat andere websites naar jouw content linken als bron van informatie.
 • Gastbloggen: Schrijf gastartikelen voor andere websites in jouw branche. Hierdoor kun je niet alleen waardevolle backlinks verdienen, maar ook expertise tonen en nieuwe bezoekers aantrekken.
 • Maak gebruik van sociale media: Deel jcontent op sociale media en moedig volgers aan om het te delen met hun netwerk. Hoe meer content gedeeld wordt, hoe groter de kans dat andere websites ernaar linken.
 • Bouw relaties op met andere websites en influencers: Netwerken en samenwerken met andere websites en influencers in jouw branche kan leiden tot natuurlijke backlinks. Dit kan variëren van het delen van elkaars content tot het gezamenlijk creëren van nieuwe projecten.

soorten backlinks

Hoe krijg je meer backlinks?

 • Maak gebruik van online directories en bedrijfsprofielen: Meld je website aan bij relevante online directories en zorg ervoor dat bedrijfsprofielen volledig zijn ingevuld. Dit kan helpen bij het verkrijgen van backlinks van gerenommeerde websites met een hoge domeinautoriteit.
 • Reageer op blogs en forums: Door actief te zijn in de community en waardevolle inzichten te bieden in blogreacties en forumdiscussies, kun je backlinks verdienen. Zorg er wel voor dat reacties relevant en nuttig zijn, zodat het niet overkomt als spam.
 • Analyseer de backlinks van concurrenten: Gebruik tools zoals Ahrefs of Moz om de backlinks van concurrenten te onderzoeken en kijk of er mogelijkheden zijn om soortgelijke links voor je eigen website te verkrijgen.
 • Infographics en andere visuele content: Maak aantrekkelijke infographics of andere visuele content die gemakkelijk te delen is en aansluit bij de interesses van de doelgroep. Visuele content wordt vaak gedeeld en gelinkt, wat kan leiden tot goede backlinks.
 • Maak gebruik van broken links: Identificeer broken links op andere websites die gerelateerd zijn aan jouw branche en stel voor om deze te vervangen door een link naar een vergelijkbaar stuk content op jouw website. Hiermee help je de webmaster en verdien je tegelijkertijd een backlink.
 • Neem deel aan online interviews en podcasts: Online interviews en podcasts zijn een uitstekende manier om jouw expertise te delen en waardevolle backlinks te verdienen. Benader websites, blogs of podcasts die actief zijn in jouw branche en stel jezelf voor als een potentiële gast.

Hoe meet je het succes van je linkbuilding-strategie?

Om het succes van een linkbuilding-strategie te meten, kun je verschillende metrics en tools gebruiken, zoals:

 1. Aantal backlinks: Houd bij hoeveel backlinks je in de loop van de tijd verzamelt. Een toename in het aantal backlinks kan een indicatie zijn van een succesvolle linkbuilding-strategie.
 2. Kwaliteit van backlinks: Let op de kwaliteit van de backlinks die zijn verzamelt, zoals de domeinautoriteit en relevantie van de verwijzende websites.
 3. Verkeer en betrokkenheid: Analyseer de hoeveelheid verkeer en betrokkenheid (zoals paginaweergaven, bouncepercentage en tijd op de pagina) die voortkomt uit de verworven backlinks.
 4. Zoekwoordposities: Controleer of de zoekwoordposities in de zoekresultaten verbeteren naarmate je meer links verzamelt.
 5. Conversies en omzet: Meet het aantal conversies (zoals verkopen, inschrijvingen voor de nieuwsbrief, of contactaanvragen) dat voortkomt uit het verkeer dat via backlinks binnenkomt. Een stijging in conversies kan wijzen op een succesvolle linkbuilding-strategie.

Backlinks kopen

Kwalitatieve Backlinks kopen

Goede backlinks verkrijgen is een cruciaal onderdeel van een effectieve SEO-strategie en speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de zichtbaarheid en autoriteit. Door te investeren in het creëren van waardevolle content, het opbouwen van relaties en het benutten van verschillende linkbuilding-technieken, kun je jouw website hoger laten ranken in de zoekresultaten en meer verkeer en potentiële klanten aantrekken.

Linkbuilding tips: Onthoud dat linkbuilding een continu proces is dat tijd en inspanning vereist. Focus op de kwaliteit van de backlinks die je verzamelt, in plaats van alleen op het aantal. Houd voortgang bij met behulp van de eerder genoemde metrics en tools en pas de strategie aan op basis van de resultaten.

Uw website naar de top met seo en linkbuilding. Nu je weet waarom ze belangrijk zijn en hoe goede backlinks te verkrijgen kan, ben je klaar om te beginnen met het verbeteren van jouw website en het behalen van betere resultaten in de zoekmachines. Veel succes met het verzamelen en het laten groeien van de online aanwezigheid!

Valkuilen bij linkbuilding

Hoewel linkbuilding een effectieve manier is om een website te laten ranken in zoekmachines, zijn er enkele valkuilen waar rekening mee moet worden gehouden. In dit gedeelte bespreken we enkele veelvoorkomende fouten die men moet vermijden.

 • Het gebruik van onnatuurlijke ankerteksten: Ankerteksten zijn de klikbare woorden in een backlink. Het is belangrijk om een natuurlijke variatie in ankerteksten te hebben, omdat zoekmachines onnatuurlijke patronen kunnen herkennen en dit als spam kunnen beschouwen. Vermijd het overmatig gebruik van exacte zoekwoordmatch-ankerteksten en varieer met merknamen, generieke termen en langere zinnen.
 • Te veel links van lage kwaliteit: Belangrijke soorten van online autoriteit links. Het verzamelen van een groot aantal backlinks van lage kwaliteit kan meer kwaad dan goed doen voor een website. Zoekmachines kunnen dit zien als een poging om het algoritme te manipuleren. Focus in plaats daarvan op het verkrijgen van links van relevante en autoritaire websites.
 • Het negeren van nofollow-links: Hoewel nofollow-links geen directe invloed hebben op de zoekmachine rankings, kunnen ze nog steeds waardevol zijn. Nofollow-links kunnen verkeer genereren en online zichtbaarheid vergroten, wat uiteindelijk kan leiden tot meer organische backlinks. Zorg ervoor dat er een evenwichtige mix van do-follow en nofollow-links is.
 • Te veel focussen op link kwantiteit in plaats van kwaliteit: Hoewel het hebben van een groot aantal backlinks voordelig kan zijn, is het belangrijker om je te concentreren op de kwaliteit van die links. Zoals eerder besproken, zijn deze links van groter belang voor zoekmachines en kunnen ze een grotere impact hebben op rankings.
 • Het niet bijhouden van een backlink-profiel: Het is belangrijk om regelmatig je backlink-profiel te analyseren en te controleren op eventuele schadelijke of ongewenste links. Tools zoals Google Search Console, Ahrefs of Moz  zijn handig om inzicht te krijgen in backlinks en eventuele problemen snel aan te pakken.

Door deze veelvoorkomende valkuilen te vermijden is men beter in staat een website te laten groeien en hoger te laten ranken in zoekmachines. Blijf consistent en geduldig en op de langere termijn gaat men positieve resultaten zien.

Hoe je linkbuilding kunt opschalen

Naarmate de website groeit en de linkbuilding-strategie succesvoller wordt, wil je mogelijk jouw inspanningen opschalen om nog betere resultaten te behalen. Hier zijn enkele tips om je linkbuilding naar een hoger niveau te tillen:

 • Maak een contentkalender: Plan en organiseer je contentcreatie door een contentkalender te maken. Door vooruit te plannen, zorg je ervoor dat je regelmatig nieuwe en waardevolle content publiceert die backlinks kan aantrekken.
 • Bouw een team of werk samen met een linkbuilding-bureau: Om je linkbuilding-inspanningen op te schalen, kun je overwegen om een team van specialisten samen te stellen of samen te werken met een linkbuilding-bureau. Dit helpt je om meer tijd en middelen te besteden aan het creëren van allerlei soorten backlinks en het monitoren van je voortgang.
 • Gebruik geautomatiseerde tools en software: Er zijn verschillende geautomatiseerde tools en software beschikbaar die je kunnen helpen bij het identificeren van linkkansen, het bijhouden van je backlink-profiel en het analyseren van de resultaten. Maak gebruik van deze tools om je linkbuilding-inspanningen efficiënter en effectiever te maken.
 • Leer van je concurrenten: Houd je concurrenten in de gaten en leer van hun linkbuilding-strategieën. Ontdek welke websites naar hen linken en probeer soortgelijke links voor je eigen website te verkrijgen.
 • Blijf op de hoogte van linkbuilding-trends en best practices: De wereld van SEO en linkbuilding is voortdurend in beweging. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends, best practices en algoritme-updates om je linkbuilding-strategie up-to-date en effectief te houden.
 • Experimenteer met verschillende linkbuilding-tactieken: Probeer verschillende linkbuilding-methoden en tactieken om te ontdekken wat het beste werkt voor je website en branche. Het combineren van verschillende strategieën kan leiden tot een gevarieerd en sterk backlink-profiel.

Jouw website vooruit helpen met kwaliteit backlinks

Concluderend is het opschalen van je linkbuilding-inspanningen essentieel om je website te laten groeien en je online zichtbaarheid te vergroten. Door een strategische aanpak te hanteren, gebruik te maken van de juiste tools en te blijven experimenteren, ben je goed op weg om je linkbuilding naar een hoger niveau te tillen en nog betere resultaten te behalen in de zoekmachines.

Belangrijke soorten van online autoriteit links

Kwalitatieve backlinks zijn hoogwaardige links die verwijzen naar een website van andere relevante en gezaghebbende websites. Dit soort links zijn essentieel om de positie van een website in zoekmachines te verbeteren en de zichtbaarheid online te vergroten. Kwalitatieve backlinks moeten afkomstig zijn van betrouwbare bronnen met een hoge domeinautoriteit en relevant zijn voor de inhoud op de gelinkte site. Het is belangrijk op te merken dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit als het gaat om het bouwen van backlinks, aangezien links van lage kwaliteit of spamachtige links de SEO-inspanningen van een website kunnen schaden.

 • Kwalitatieve backlinks verwijzen naar hoogwaardige links van gerenommeerde websites die naar uw eigen website verwijzen.
 • Dit soort backlinks zijn belangrijk om de positie van uw website in zoekmachines te verbeteren en het organische verkeer te verhogen.
 • Experts raden aan om u te concentreren op het opbouwen van een breed scala aan kwalitatieve backlinks, in plaats van alleen kwantiteit.
 • Het is belangrijk om spam of linkbuildingtactieken van lage kwaliteit te vermijden, omdat deze de SEO-inspanningen van uw website kunnen schaden
 • Relaties opbouwen met andere websites op uw website industrie of niche kan een effectieve manier zijn om geld te verdienen kwalitatieve backlinks, uiteraard na verloop van tijd.
 • Gastbloggen op relevante websites is een andere populaire strategie om hoogwaardige backlinks te verdienen.
 • oewel het enige tijd en moeite kan kosten om een sterk portfolio van kwalitatieve backlinks op te bouwen, maken de voordelen op lange termijn voor de SEO van uw website het de investering zeker waard.

In dit artikel hebben we het belang van kwalitatieve backlinks besproken, evenals de rol van linkbuilding in je SEO-strategie. Daarnaast hebben we verschillende tactieken en tips gedeeld om waardevolle backlinks te verzamelen, veelvoorkomende valkuilen te vermijden en je linkbuilding-inspanningen op te schalen. Goede backlinks verkrijgen? Met de kennis die je nu hebt, ben je klaar om je linkbuilding-strategie te optimaliseren en je website naar nieuwe hoogten te tillen. Veel succes met je linkbuilding-avontuur!