Hoog in Google Zoekmachine

Hoog in Google ranken met je website ga je snel merken. Het is net alsof je van een rustig zijstraatje in “the middle of nowhere” plotseling in de Kalverstraat staat met je winkel. Je krijgt het ineens heel erg druk.

Hoog in Google komen moet je wel aan kunnen!

Met je website op de eerste pagina in Google staan betekent heel veel meer bezoekers en meer klanten is meer omzet. Dat is duidelijk maar zorg wel dat je er op bent voorbereidt. Om hoger in Google te kunnen komen moet de website aan een aantal basisvoorwaarden voldoen. Het is een combinatie van een aantal factoren waarmee je geleidelijk aan de website hoger kan ranken in de zoekmachines.

Adwords of SEO – Adverteren of Organisch ranken?

Je kunt ervoor kiezen om met je website te adverteren in Adwords. Dan sta je binnen een paar uur bovenaan met je advertentie in Google. Dat is wel afhankelijk van de competitie, wat voor zoekwoorden je kiest en hoe je je zoekwoorden plaatst en vooral ook je budget.

Adverteren is kostbaar
Adverteren op Google kan heel kostbaar zijn. Vooral als de competitie veel geld betaalt om met de advertentie bovenaan te staan. Voordat je het weet betaal je 8 euro of meer per zoekwoord-click en zit je zo aan 2500 euro maandelijkse advertentie kosten. Wil je snel resultaat dan is het zeker de moeite waard, alleen is het voor de lange termijn geen goede investering.

Een goed alternatief is SEO​. Het geld dat je uit zou geven aan adverteren op Google kun je ook in je eigen website stoppen. Het wordt dan een spaarpotje. De waarde van je website stijgt naarmate je investeert in SEO. Bij Google Adwords gebeurt dat niet. Adwords betekent adverteren en betalen per klik. ​SEO betekent voordelig organisch ranken.

zoekwoordplanner van google

De competitie is hoog in Google?

Hoe groter de competitie, hoe langer het kan duren voordat een website of webshop hoger in google komt. Het is een kwestie van geduld maar ook van een goede strategie waarmee de website op de juiste wijze omhoog kan ranken.​

Voordat we beginnen, kijken we eerst wat de competitie op het internet doet zodat we goed kunnen inschatten of het mogelijk is een website hoog in Google te krijgen. De ene branche kent wat meer uitdagingen dan de ander.

Op de eerste pagina van Google komen is dan een kwestie van tijd. ​In ieder geval is het niet zo dat je binnen een paar dagen bovenaan komt te staan. Tenzij de concurrentie laag is, dan kan het opeens snel gaan. Reken in ieder geval op een startperiode van 3 maanden.

Met een goede zoekwoorden strategie en linkbuilding zorgen we ervoor dat de website hoger in google komt.​

SEO betekent in het Engels “Search Engine Optimization” . In het Nederlands noemen we het Zoekmachine Optimalisatie. Als je stopt met adverteren ben je gelijk niet meer op Google te vinden. Met SEO ​daarentegen blijf je bovenaan staan. Uiteindelijk ben je veel goedkoper uit. Het is wel afhankelijk van een aantal belangrijke factoren zoals onpage Seo. Als de website niet wordt ondersteund met SEO zal deze weliswaar langzaam maar toch gaan zakken in de rankings.

Met goede zoekmachine optimalisatie hoog in Google komen!

Ook voor lokale bedrijven is het zeker mogelijk om met een snelle mobiel vriendelijke website en onze SEO optimalisatie met een uitgekiende linkbuildings strategie hoog in Google te komen. Om met je website hoger in Google te kunnen komen besteden we aandacht aan de volgende punten.

   • Competitie en kwaliteit van SEO die men daar voor gebruikt.
   • Kwaliteit van de website. Is deze snel en geschikt voor het mobiele netwerk.
   • Kwaliteit van de teksten (content) en plaatsing van de zoekwoorden.
   • Social Media activiteiten. Post je dagelijks, elke week of 1 keer per maand?
   • Video promoties met een eigen Youtube kanaal geven een extra boost aan je bedrijf.
   • Kwaliteit van links naar je website (backlinks)​.
   • Kwaliteit van de interne links.
  Google Analyse – SEO Scan

  Niet alleen analyseren we de website maar ook kijken we wat de competitie heeft gedaan om bovenaan in Google te staan. De hoeveelheid backlinks maar ook de kwaliteit en relevantie van die backlinks bepalen voor een groot gedeelte of je hoger kunt ranken.​ Hoog in Google komen is een kwestie van geduld maar je komt hoe dan ook in beeld met goede linkbuilding.