Hoger in Google komen met Adwords of SEO?

door | sep 9, 2016 | Blog

Hoger in Google komen met je website is tegenwoordig niet makkelijk. De meeste ondernemers hebben dan ook nog nooit met hun website op de eerste pagina gestaan.

Meestal komt dat door slecht ingerichte websites die niet snel zijn. En ongeschikt voor het mobiele netwerk zijn. Teksten zijn niet helder en duidelijk geschreven waardoor Google niet weet waar het precies over gaat.

Hoger in google komen met adwords of SEO

Adwords adverteren

Dat is dan vaak een reden om maar te adverteren in Adwords. Dan sta je wel gelijk op de eerste pagina. Alhoewel dat ook niet zo gemakkelijk is omdat de competitie vaak weer meer biedt voor de kliks.

Dat betekent dat je advertentie kosten omhoog gaan. Terwijl het niet eens zeker is dat je daardoor op de eerste plaats met je add komt te staan.

Ikzelf ben begonnen met te adverteren in Adwords vanaf 2004. En hoe meer competitie hoe hoger mijn advertentie uitgave werden. Het meest vervelende was dat ik er niet eens zeker van was dat mijn verschillende advertenties wel bovenaan stonden.

Op een gegeven moment betaalde ik meer dan € 2.500,- per maand.

Met Adwords hoger in Google komen

Een goede Adwords campagne (SEA) maken is net zo specialistisch als een SEO campagne.

Een ondernemer die met een Adwords campagne bovenaan heeft gestaan weet dat die veel bezoekers op zijn website krijgt. Sta je met een goede SEO campagne eenmaal bovenaan dan heb je dag en nacht bezoekers naar je website. En je betaald niets voor de kliks!

Een goede SEO campagne is dan ook een stuk goedkoper dan een Adwords campagne.

De verschillen tussen Adwords en SEO

De verschillen zijn heel simpel. Wanneer je stopt met adverteren sta je gelijk niet meer op de eerste pagina van Google. Het is een korte termijn investering.

Wanneer je investeert in een goed SEO pakket zoals bijvoorbeeld ons SEO Boost pakket dan rank je op een natuurlijke organische wijze omhoog.

Eenmaal bovenaan in Google zal je site niet zo snel meer omlaag gaan mits je het wel ondersteunt met SEO. Het is een lange termijn investering omdat het 3 tot 6 maanden kan duren voordat je bovenaan in Google staat.

Voordelen van een SEO campagne

Hoger in Google komen met een SEO campagne is een kwestie van tijd maar je investering ligt vele malen lager dan bij een Adwords campagne.

0 reacties