Google Alerts Instellen- Blijf op de Hoogte

door | okt 5, 2018 | Blog

Google Alerts houd je op de hoogte van de laatste nieuwtjes over jouw producten. In de praktijk betekent het nadat je Google alerts hebt ingesteld op jouw zoekwoord je een melding per mail krijgt als er iets over dat product wordt geschreven ergens anders op een website.

 

De vele voordelen van Google Alerts

Niet alleen kun je Google Alerts voor je eigen producten instellen, ook kun je het gebruiken voor algemene onderwerpen die je dan weer kunt gebruiken ter inspiratie voor een nieuw blog artikel. Ook weet je onmiddelijk wanneer er over jouw bedrijf wordt geschreven. Dat is best handig want het kan voorkomen dat je misschien wel zaken kan doen met degene die over je schrijft.

Ik heb bijvoorbeeld meegemaakt dat een bekend glossy magazine over mijn product schreef en ik ze een sample heb aangeboden waardoor ze weer een nieuw artikel daarvoor schreven.

Hoe werkt het en waar moet je beginnen?

Ten eerste heb je een Google account nodig om je aan te melden voor Google Alerts. Heb je nog geen Gmail account maak dan gelijk een gmail aan met je bedrijfsnaam. Wel zo handig.

Wil je ook Google alerts instellen?

Zodra je in je gmail bent ingelogd ga je naar google.com/alerts. Je ziet dan een venster waarin je je zoekwoord kunt zetten. Er zijn nog een aantal instellingen waaruit je kunt kiezen zoals:

Hoe vaak moet Google voor je kijken.
Welke bronnen moet Google in zoeken zoals nieuws kanalen, video kanalen enz. Ik ga altijd voor automatisch als ik niet zeker weet wat het beste is.
Welke taal.
In welk land wil je Google laten zoeken.
En of je alleen het beste resulataat ilt hebben of gewoon alles. Ik ga in het begin altijd voor alles.

Ik heb een video voor je gemaakt zodat je het nog wat beter kunt zien.

Veel succes.