De Vakantie Italie Specialist Website Omzetten

door | jul 6, 2017 | Blog

Na een mooie kampeersite voor in Spanje te hebben ondersteund kwamen we ineens terecht in een Italiaans avontuur. Een complete website over gezet in een WordPress site. Niet zomaar een website maar de Specialist op het gebied van alles wat met Italie te maken heeft. http://www.italie.nl/

Vakantie Italie

Van mobiel niet geschikt naar mobiel geschikt

De website was meer dan 15 jaar oud en was nooit meer aangepast aan het mobiele tijdperk. Even exporteren naar een WordPress thema was dan ook niet mogelijk helaas. Alles is dan ook handmatig overgezet. Meer dan 1000 pagina’s inclusief veel interne en externe links die ook moesten worden aangepast zijn letterlijk verplaatst van een sterk verouderde database naar een WordPress omgeving.

Redirects voor Google

Nadat alles verplaatst was inclusief de duizenden foto’s moesten er ook redirects worden gemaakt. De oude urls bestonden uit onduidelijke namen met cijfers en bij het overzetten hebben we natuurlijk de nieuwe urls voorzien van de juiste benaming. Waar Toscane vakantie Italie een anoniem nummer met onduidelijke omschrijving in de url had werd de url ineens een stuk duidelijker voor Google. Inderdaad het ging om Toscane en de steden zoals Florence. Die redirects werden in een httacces gezet. Meer dan 1000 redirects gingen u voor.

Italie vakantie gevoel

Italie is natuurlijk een populair vakantie land en het trekt daardoor ook veel bezoekers aan. Zo’n 3000 bezoekers per dag wel te verstaan. Daar heb je een zware hosting voor nodig maar ook een hele goede cache plugin. In het begin dacht men dat de hosting krachtig genoeg was maar op het moment dat de website online ging begon de hosting al snel te haperen. Overigens was dat niet de schuld van de hosting maar van het aantal bezoekers. Gelukkig kon de hosting aangepast worden aan zoveel bezoekers en is Italie.nl dan ook supersnel geworden. Natuurlijk is de site wat gezakt in de ranking ondanks de redirects. Google heeft daar een handje van. Gelukkig is de website weer stijgende en wensen we Italie.nl een goede vakantie toe.