Beste Zoekwoord Tool in de Praktijk

door | okt 19, 2018 | Blog

De laatste 10 jaar zijn er heel wat zoekwoord-tools op de markt gekomen en net zoveel zijn er weer verdwenen. Zeker in de tijd dat Google besloot de eigen keyword tool (zoekwoord planner) drastisch te wijzigen zijn heel wat zoekwoord programma’s ten onder gegaan. Het werkte gewoonweg niet meer.

Zoekwoord programma’s van vroeger

Denk aan Market Samurai, alhoewel het nooit echt mijn favoriete keyword tool is geweest was het heel populair in die tijd. De meeste van die programma’s zijn niet meer met de tijd meegegaan. De zoekwoordplanner van Google is meer geschikt voor Adwords campagnes en eerlijk gezegd is dat altijd zo geweest. Zelf heb ik in het verleden vanaf 2004 best veel gebruik gemaakt van Adwords en altijd viel het me op dat longtail zoekwoorden werden afgekeurd of werden afgeraden vanwege te weinig zoekopdrachten.

Betekent dan dat die longtail zoekwoorden niet geschikt zijn? Welnee, ze zijn juist heel bruikbaar voor je artikel en ook voor je titels. Als je bijvoorbeeld zoekt op collageen in de zoekwoord planner van Google zie je onderaan een aantal longtail zoekwoorden die Google je aanraadt. Gebruik je dezelfde zoekwoorden in je Adwords campagne dan is er grote kans dat Google aangeeft dat er weinig zoekopdrachten voor zijn. Dus niet geschikt. Gek he?

Waarmee vind je die gerelateerde zoekwoorden?

Een goed zoekwoord programma laat alle variaties van een zoekwoord zien. Het meest hiervoor gebruikte zoekwoord programma wat door veel professionele seo bureau’s wordt gebruikt is dan ook Power Suggest Pro. Niet alleen helpt het je om de gerelateerde zoekwoorden te verkrijgen maar ook kun je er titel ideeen mee opdoen. Ook kun je ermee zoeken op Youtube, Bing en als je Engelstalige zoekopdrachten doet kun je ook zoeken op Yahoo, Amazon en Ebay.
zoeken met power suggest pro

Wat kan Power Suggest Pro?

Het werkt niet als een gewoon zoekwoord programma. Je krijgt geen gegevens over het aantal zoekopdrachten per maand te zien, Cpc en dergelijke zoals je wel bij LongtailPro of Keywordtool kunt zien. Het verschil met PSP (Power Suggest Pro) is de vele zoek variaties die je ermee kunt maken. Je stelt het land in, je laat het zoeken in Google, Youtube en Bing, zet het zoekwoord collageen er in, klikt op search en je krijgt alle info die je nodig hebt. Maar je kunt ook die onderstaande zoekwoorden er mee krijgen. Type een asterix in: “* collageen” en je krijgt alle woorden voor het zoekwoord collageen zoals je in de video kunt zien. Wanneer je een andere variatie maakt en dit intikt: “collageen * kopen” krijg je weer alle woorden tussen collageen en kopen.

Je kunt zelfs multiple zoekwoorden gebruiken. Stel je hebt een “hoe maak je cocosnoot olie” dan kun je dat tegelijk met “hoe bewerk je” laten zoeken. Dan krijg je dit: “hoe maak je cocosnootolie|hoe bewerk je cocosnoot olie”. Aan de rechterkant zie je Rank staan. Dat geeft aan op welke plaats dat longtail zoekwoord staat op de eerste pagina.

Bekijk de video hieronder.

Wat kan Power Suggest Pro niet?

Het geeft je geen informatie over hoeveel zoekopdrachten er zijn op een zoekwoord. Ikzelf gebruik daarvoor Ahrefs of keywordtool en alleen als ik dat echt wil weten. Stel dat het zoekwoord collageen 10.000 zoekopdrachten per maand heeft, dan zal een artikel waarin datzelfde zoekwoord een aantal keren als longtail zit zeker ook gaan ranken op het zoekwoord collageen. Staar je niet blind op matched keywords. Het gaat er om dat je de lading dekt met de juiste longtail zoekwoorden.

Waar kun je het kopen?

Ik ben affiliate van Power Suggest Pro en als je op deze link klikt kom je vanzelf bij de verkoop pagina.